Enric I. Canela

Amb 41 vots a favor i 8 en blanc, el Consell de Govern va donar ahir llum verda al Pla econòmic de la institució per al període 2011-2014 amb l’objectiu que la UdL, sense paralitzar la seua activitat, s’adapti al nou context econòmic i pressupostari. És per això que el document, que reafirma el compromís de la Universitat amb la situació de crisi que viu el país i la responsabilitat de la institució amb l’ús dels recursos públics, no assumeix el nivell de retallada pressupostària que proposa el Govern de la Generalitat per a la UdL, de 6,8 milions d’euros per al 2011, ja que posa en perill els nivells de qualitat en la docència i la recerca.

Les accions del Pla, que haurà de ratificar el Consell Social, s’agrupen en dos àmbits, l’increment dels ingressos (que inclou bàsicament les actuacions de tipus general, les taxes i preus públics i altres tipologies d’ingressos) i la reducció de la despesa. Pel que fa al 2011, l’augment dels ingressos es xifra en 1.293.033 euros, mentre que la disminució de la despesa programada per aquest any és de 2.837.626 euros. El Pla estima assumir 4,8 milions de retallada com a màxim i destinar els altres 2 a dèficit, amb el compromís d’eliminar-lo al 2014.

Em sembla que ningú assumeix la retallada i els dèficits augmentaran.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació