Avui hi ha hagut compareixença de rectors davant la Comissió d’Ensenyament i Universitats del Parlament de Catalunya. L’havia demanat el rector de la UB, Dídac Ramírez.

Podeu llegir diferents informacions:

En síntesi: han reclamat aquest dimecres al Parlament que les retallades pressupostàries no siguin tant severes, perquè podrien afectar el nivell de docència i, sobretot, el de recerca i innovació, un camp en el qual els centres catalans han millorat molt els últims anys. Així, han demanat al Govern que no retalli les aportacions a les universitats un 16%, sinó un 10%, per no haver d’aplicar reformes estructurals que podrien dificultar l’èxit futur de les universitats. D’aquesta manera, les reformes podrien ser conjunturals i temporals. Els diputats també han elogiat el paper de les universitats i han reflexionat sobre possibles millores de futur.

El rector de la UB i president de torn de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, Dídac Ramírez, ha recordat que les retallades previstes, de fins a 400 milions d’euros, suposa tornar a les xifres del 2006, o del 2002 si es descompta la inflació. Tot i així, ha assegurat que no és un “pidolaire” ni ha vingut al Parlament a “demanar diners”, ja que comprenen la situació econòmica del país i volen ser solidaris, però també han volgut ser responsables i avisar dels riscos que comportaria una retallada massa dura.

Com vinc dient, retallades impossibles que aportaran més dèficit. El Govern fa amb les universitats com Elena Salgado amb Catalunya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació