Enric I. Canela

Llegeixo que el Govern, mitjançant el Departament d’Economia i Coneixement i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Rural, finançaran amb 60.000 euros sis projectes d’investigació en tècniques de producció alimentària ecològica.

Aquesta subvenció, gestionada per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Secretaria d’Universitats i Recerca, forma part del paquet d’Ajuts a la Recerca en Tècniques de Producció Agroalimentària Ecològica (AGEC 2011). Dos dels projectes finançats estan impulsats per la UB i els altres quatre per la UAB, la UdG, la UdL i l’IRTA.

Els ajuts AGEC, amb un finançament màxim per projecte de 15.000 euros, tenen com a objectiu generar el coneixement científic necessari per desenvolupar tècniques de producció agroalimentària ecològica a Catalunya que beneficiïn les empreses del sector i afavoreixin també la seva reconversió.

No són gaire diners. Manquen projectes o manquen diners? O les dues coses?

2 respostes a “Tímida aposta per la recerca en tècniques de producció agroalimentària ecològica”

 1. a 18 jul. 2011 a les 9:11 Joan Borrut

  Les “noves” tècniques de pesca han arrasat el mar…
  La agroecologia no necessita noves tècniques, si no consumidors que facin rentables els projectes.
  Si s’informes realment de la gran manipulació química dels aliments…, perquè una minoria d’empreses especulin amb ells… molta mes gent VALORARIA el cost d’un aliment produït d’una manera natural, amb moltes mes vitamines i propietats beneficioses per el organisme…
  Molta gent menja… però no s’alimenta.

 2. a 18 jul. 2011 a les 9:57 Enric I. Canela

  Absolutament d’acord. Caldria ser molt transparent. la gent ben informada decidiria.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació