Enric I. Canela

L’Estat traspassarà a la Generalitat la gestió de les beques del curs vinent. Es farà un conveni mentre no es doni capacitat normativa a la Generalitat. En futur llarg perquè el traspàs vol dir capacitat normativa. El conveni serà el que es diu “encomanda de gestió”. La capacitat la té el govern espanyol i el Govern de la Generalitat rep l’encàrrec de fer el que ells diuen.

Caldrà esperar per veure. No sé que dirà el conveni, un conveni que podria haver estat fet anys si s’haguessin posat d’acord en els diners, aquest era l’escull, fa bastants anys. Sense saber això no es pot valorar positivament aquest “traspàs”.

Em pregunto, hi haurà traspàs?

3 respostes a “Hi haurà algun dia traspàs de les beques universitàries?”

 1. a 19 jul. 2011 a les 9:05 Estanislau Fons

  Això del traspàs de les beques, del conveni perquè la Generalitat no té -encara- capacitat normativa, per a la qual cal reformar lleis estatals que no es reformaran perquè si es traspassa capacitat normativa de les beques, al darrera vénen les pensions i el trencament de la caixa única de la SS, deia la directora general del tema… no res, dejà vu. El dia de la marmota. L’AGAUR ja fa anys que va començar a gestionar les beques estatals amb l’empara d’un conveni, però no em crec que arribi mai la capacitat normativa, la que permetria reformar el sistema de beques i fer un model català, ni el pacte sobre el % de recursos a transferir a la Generalitat (del 9% actual al 16% que és el pes de l’estudiantat universitari català en relació a l’estatal, és a dir, passar d’uns 45M€ a uns 75M€ -no són dades gaire actualitzades, per la meva part-).

  Això forma part d’una crosta mental tan nuclear, dels responsables ministerials, que no s’arreglarà mentre no assolim la independència de Catalunya.

 2. a 19 jul. 2011 a les 9:34 Enric I. Canela

  Estanislau,
  Ho sé, no tan bé com tu, però ho sé, a l’any 2000 era el mateix.

 3. […] escrivia Hi haurà algun dia traspàs de les beques universitàries?. Ho feia arran de la notícia del traspàs de la gestió de les beques a […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació