Enric I. Canela

David Rodríguez publicava al web del cercle per al Coneixement l’article LA UNIVERSITAT, ENTRE L’ESPASA I LA PARET?

Un article senzill i clar sobre com poden afrontar les universitats la retallada pressupostària.

Una cosa que diu que no és exacta és: “Totes les universitats públiques preveuen tancar les seves portes durant el mes d’agost, limitant-se a prestar els serveis mínims (registre i biblioteca).” Fins on sé, molts laboratoris estaran oberts perquè els directors dels grups de recerca consideren que és impossible paralitzar determinades activitats. Podrien haver-se tancat més coses si l’avís s’hagués fet amb més temps, però dir-ho a final de maig impedeix algunes programacions. Per altra banda hi ha activitats que es fan amb animals que tenen un cicle de vida curt o amb els que s’han iniciat experiments que no poden parar-se el mes d’agost. Els cultius cel·lulars s’han de mantenir, etc. Tot això val una fortuna. Els equips de climatització seguiran funcionant en aquests llocs. De totes formes, sí, moltes coses es tancaran i algunes despeses es reduiran. Caldrà fer la valoració a posteriori.

Totes les mesures que proposa les comparteixo. Amb tot, fer notar que sense un canvi legislatiu que doni més autoritat als rectors les coses són molt complicades. Això alguns ho entenen però seguin amb lleis que no es correlacionen amb les necessitats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació