81 projectes CAIBER


Enric I. Canela

Llegia que la Plataforma Espanyola d’Assaigs Clínics ha posat en marxa el Primer Pla Clínic de Recerca amb la selecció de 81 estudis del Programa Intramuros de Investigación 2010, que començaran a desenvolupar-se a partir del proper mes de setembre.

Un dels trets diferenciadors d’aquest primer Programa Intramurs de CAIBER és la consecució del nivell de excel·lència científica. De fet, dels 81 estudis admesos, 46 han estat qualificats com projectes d’excel·lència i alta prioritat després de l’avaluació científica duta a terme per experts internacionals de reconegut prestigi, que van analitzar un total de 264 protocols.

Aquests 46 projectes d’excel·lència aborden qüestions de salut prioritàries en 16 especialitats mèdiques, entre les quals destaquen la Pediatria, amb un 16% del total de propostes, la Oncologia, amb un 13%, la Nefrologia, amb un 11 %, i Cardiologia, Respiratòries i Infeccioses, amb un 9% respectivament.

Quant a la distribució geogràfica dels projectes seleccionats, si bé és cert que Catalunya i Madrid segueixen tenint un pes important (26% i 22%, respectivament), pràcticament totes les comunitats autònomes contribueixen al Primer Pla Clínic de Recerca de CAIBER, destacant el País Basc (13%), Andalusia (11%), Comunitat Valenciana (9%) o Múrcia, (7% de participació).

Una resposta a “81 projectes CAIBER”

  1. […] El projecte va generar algunes polèmiques que vaig viure en aquest bloc en les meves entrades (Es crea el Consorci de Suport a la Recerca Biomèdica en Xarxa, CAIBER té més de 2 anys i 81 projectes CAIBER). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació