La Pimec i les universitats


Enric I. Canela

Llegeixo que la patronal Pimec ha celebrat la decisió del Govern d’augmentar un 7,6% les taxes universitàries per mantenir la sostenibilitat del sistema, ja que les matrícules només cobreixen al voltant del 20% del cost real de la docència, i ha celebrat que el 25 % d’aquesta recaptació es destini a un nou sistema de beques.

En un comunicat, també ha advocat per millorar la dotació de les universitats segons els seus resultats i per promoure més beques directes a estudiants en funció del seu rendiment, en línia amb altres països europeus.

Així mateix, ha demanat que es tinguin en compte aspectes de les universitats com la producció de patents, la inserció laboral dels estudiants i els acords amb empreses, i ha demanat al Govern que tingui en compte les empreses, els agents socials i el món acadèmic per reformar el sistema universitari. Jo estaria encantat.

Aquesta vegada hi estic d’acord, el que diu Pimec és encertat, però em sorprèn tanta insistència de la patronal amb la universitat i alguns desafortunats comentaris que ha fet altres cops. Jo crec que la patronal hauria de fer un esforç més gran en R+D+i. A hores d’ara no sé ben bé que volen. Volen que les universitats facin el que ells no fan?Potser sí que faríem alguna cosa més les universitats si el teixit empresarial tingués els criteris de les empreses americanes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació