Enric I. Canela

Sempre és agradable veure que companys del departament amb altres col·laboradors, alguns antic alumnes, aconsegueixen bons resultats. Els cito en aquest bloc perquè tenen a veure amb coses relacionades amb la Bioquímica de la Nutrició tema sobre el que faig classe i que a més m’apassiona. Cal felicitar-los.

El treball que van publicar fa poc és “Protective Effect of Structurally Diverse Grape Procyanidin Fractions against UV-Induced Cell Damage and Death” (Cecilia Matito, Neus Agell, Susana Sanchez-Tena, Josep L. Torres, Marta Cascante. Journal of Agricultural and Food Chemistry 59 (9): 4489–4495, may 2011).

La radiació UV solar produeix espècies d’oxigen reactiu (ROS) a les cèl·lules i aquestes ROS causen danys, en molts casos irreversibles. Les plantes produeixen de forma natural antioxidants i aquests antioxidants tenen efectes protectors a nostre organisme.

Els investigadors expliquen que llurs resultats proporcionen evidència que oligòmers de procianidines estrificades amb l’àcid gàl·lic que té el raïm són agents de protecció més eficaç que els monòmers no units a l’àcid gàl·lic contra el dany oxidatiu induït per la radiació UVA i UVB en els queratinòcits humans i l’epidermis.

Això ens pot anar molt bé, però és clar, si ens mengem la brisa. Aquests productes els té el raïm a la pell i els pinyols.

2 respostes a “La brisa del raïm pot evitar-nos el dany solar”

  1. a 28 jul. 2011 a les 8:32 Toni

    El vi negre s’elabora en contacte amb la brisa. No se n’hi han trobat? Dema a la feina buscare el paper que citeu…

    Salut

  2. a 28 jul. 2011 a les 9:57 Enric I. Canela

    Toni,
    De fet els consell de prendre un got de vi, que és sà, etc. bé dels continguts amb un producte que es diu resveratrol i, genericament, les proantocianidines. Ara han vist que hi ha un flvonoide concret (o un grup) que va molt bé. Confirma les fets.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació