Enric I. Canela

El ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, va anunciar ahir a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) que el Govern podria aprovar per al proper mes de setembre un decret que regularà l’accés a la professió dels cossos docents amb un sistema similar – encara que no igual al que tenen els metges amb el sistema MIR.

En aquest sentit, el ministre va destacar que la proposta del candidat socialista Alfredo Pérez Rubalcaba tendent a realitzar una avaluació tipus MIR per al professorat és un sistema més pràctic que busca trobar als millors per a la docència.

Amb aquesta mesura, el ministeri pretén assegurar la igualtat d’oportunitats i atorgar mèrit a l’experiència, als coneixements i a les competències dels aspirants. Ángel Gabilondo va afegir que no desitja que algú que tregui molt bones notes en la prova es quedi finalment fora per no tenir una determinada antiguitat, per això aquest sistema d’avaluació serà equilibrat, amb una dimensió que qualifiqui l’experiència i que l’ensenyament pràctic tingui la seva qualificació. L’objectiu és equilibrar l’excel·lència dels educadors, però també valorar l’experiència.

Crec que els polítics haurien de començar a desar al calaix la paraula “excel·lència” i parlar de feina ben feta. Em conformo amb això.

Per altra banda, que hi diu la consellera Rigau? Una nova invasió de competències a la que tant ens té acostumats el govern espanyol?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació