Enric I. Canela

El ministre d’Educació, Ángel Gabilondo, durant la inauguració de la trobada ‘La participació estudiantil en l’horitzó 2020: bases per al canvi universitari’ que se celebra a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), va considerar que Europa serà el que siguin les seves universitats i va defensar que l’única sortida seriosa a la crisi econòmica passa per l’Educació. També va dir: No volem una Universitat que sigui un mercat perquè no creiem en l’Educació com a mercaderia.

Per al ministre, un dels errors que es va cometre en el primer concepte d’Europa va ser creure que la unió estava en el mercat, la seguretat i les fronteres, i es va oblidar, segons ell, que és també l’Europa social, de la cultura i l’educació. En aquest sentit, Gabilondo va insistir en la importància que en temps de crisi no es redueixi la inversió en formació i en serveis socials, i va reivindicar el paper de la Universitat com una institució acadèmica amb un compromís social, polític i econòmic.

Va dir que considera que la tasca de l’Educació no és fer empleats dòcils, sinó crear ciutadans actius, plens, lliures i feliços. Segons ell, davant d’una major formació, es produeix un augment en el desenvolupament personal i es millora l’ocupabilitat dels nous titulats que accedeixen al mercat laboral. Va sentenciar: Sense una formació qualificada, ets carn d’ERO.

Gabilondo també va posar en valor l’excel·lència i el camí recorregut per les universitats espanyoles durant els últims trenta anys i va afirmar que, tot i les dificultats, som uns privilegiats i no les víctimes d’una conspiració. El ministre va contraposar l’anunci de l’apocalipsi amb la racionalitat, la mesura i el sentit comú.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació