Enric I. Canela

L’altre dia Miquel Duran escrivia Les universitats franceses i espanyoles al rànking de Shanghai 2011. Avui també s’hi refereix a aquest rànquing Antonio Árias en el seu article Ranking de Shanghai 2011 (malauradament no em funciona l’accés al bloc d’Antonio Árias però ho he pogut llegir a través del Google Reader).

És un rànquing que m’agrada ben poc ja que utilitza paràmetres tipus premis Nobel que no em diuen res de la qualitat actual de la universitat. Per altra banda, l’atracció d’estudiants sempre desafavoreix les universitats que no tenen l’anglès com a llengua habitual. També dona excessiu valor a la mida de la universitat.

Cap universitat estatal està en el grup de les millors. En el grup de les 201-300 estan la UB, l’Autónoma de Madrid, la Complutense de Madrid i la de València.

Si voleu veure el rànquing i totes les taules podeu anar a l’enllaç original.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació