Un tancament necessari


Enric I. Canela

Llegeixo unes declaracions de Gonzalo Bernardos, vicerector d’Economia de la UB, que diu que la UB convertirà l’edifici dels menjadors universitaris del Campus Diagonal en un magatzem a partir del proper curs 2011-2012. El vicerector ha argumentat que actualment el menjador només oferia plats de planxa mentre que el seu tancament revertirà en un estalvi d’un milió d’euros a les arques de la universitat i implicarà una millora en el servei i la seva diversificació. Ha defensat que en realitat aquesta operació implica la substitució d’un menjador per set, ja que el menú bàsic que actualment oferia aquest menjador ara estarà disponible a més centres de la UB i amb una dieta més variada. Concretament, el menú bàsic del menjador del Campus Diagonal es traslladarà a les facultats d’Economia i Empresa, Mundet, Biologia, Geologia, Edifici Històric i Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, el que per la universitat és un veritable exemple de com tots surten guanyant. El ‘menú bàsic’ consisteix en primer, segon i postres per 4,5 euros, cosa que ara serà possible tenir en aquestes facultats.

Bernardos ha explicat que l’edifici està afectat per aluminosi, de manera que de forma provisional es farà servir com un magatzem i un taller de foneria per als estudiants de Belles Arts, que tenen la seva facultat al costat. Es tracta d’una de les mesures de la reorganització de la universitat, que busca tancar l’any amb el mínim dèficit possible després de les retallades del Govern d’aquest 2011. Probablement acabarà sent la nova Facultat de Farmàcia, ha avançat Bernardos sobre la destinació final d’aquest edifici ubicat a la Zona Universitària de Barcelona.

De fet l’estudi de tancament d’aquestes instal·lacions en un edifici deteriorat i que implicava una sagnia econòmica per a la UB ja el vaig programar jo a l’any 2000, però no es va tenir prou determinació per fer-ho. Ja hauríem estalviat uns quants milions d’euros.

Felicitem al rector i al seu equip per la seva determinació. Mai no s’és popular quan s’adopten mesures d’aquest tipus per molt necessàries que siguin.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació