Enric I. Canela

Una alimentació enriquida amb oli d’oliva verge o amb fruits secs (2 i 3), tots dos molt presents a la dieta mediterrània, pot revertir l’arteriosclerosi en les artèries carotídies en un any. Ho afirma un assaig realitzat per dinou centres, entre els quals hi ha la Universitat de Navarra, i que ha comptat amb 187 voluntaris. Segons el coordinador de l’estudi, s’ha constatat que una dieta adequada pot aconseguir en un any el que no aconsegueixen els fàrmacs en més temps.

Fins i tot diu que en menys temps. Les proves es van fer amb 5 litres d’oli d’oliva verge cada trimestre, un grup, i l’altre amb 30 grams al dia de nous, ametlles i avellanes. Al grup control se li donaven instruccions i material per seguir una dieta baixa en greix. Cañ dir que, a banda, hi ha la recomanació de prendre oli de peix blau (omega-3).

La article original és: Carotid intima-media thickness changes with Mediterranean diet: A randomized trial (PREDIMED-Navarra); Murie-Fernandez M, Irimia P, Toledo E, Martínez-Vila E, Buil-Cosiales P, Serrano-Martínez M, Ruiz-Gutiérrez V, Ros E, Estruch R, Martínez-González MA; on behalf of the PREDIMED Investigators. Atherosclerosis; 2011 Jul 6.

Una resposta a “Millorar les nostres caròtides”

  1. a 01 set. 2011 a les 7:09 Neus

    MOLTES GRACIES !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ÉS UN SOL SOLETE !

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació