Enric I. Canela

Males notícies. Enguany en el QS World University Ranking 2011 tenim dues universitats catalanes entre les 200 millors del món. La UB està en el lloc 176è i la UAB en el 194è. L’any 2010 la UB estava en el lloc 148è i la UAB en el lloc 173è. L’any 2009 estaven en els llocs 171è i 211è, respectivament. Cap universitat més de l’Estat espanyol està entre les 200 primeres.

Miquel Duran comenta el rànquing a Nova edició del QS World University Ranking: 2011: Hat-trick per al topònim Cambridge.

Les polítiques de recerca no produeixen efectes immediats. El que s’ha fet en els darrers tres anys ja dóna fruits. Estem pitjor que l’any 2009. Suposo que seguirem anant enrere. No només és una qüestió de diners. La dispersió de la recerca en centres que no impliquen la signatura de la universitats, l’atomització, ens portarà al fracàs.

3 respostes a “La universitat catalana perd posicions en el QS World University Ranking 2011”

 1. a 06 set. 2011 a les 5:34 Miquel Duran

  Enric,

  dintre de pocs dies sortirà a la llum el Times Higher Education Ranking, que fins fa poc anava lligat al Ranking QS. Veurem com va per a les universitats catalanes, i podem analitzar millor la seva evolució.

  Tan el QS com el THE tenen l’avantatge de donar indicadors clars, i també de proporcionar pistes de què s’entèn per “universitat” en una perspectiva anglosaxona. La missió d’una universitat alemanya no és la mateixa que una catalana. I potser la d’una xinesa no és la mateixa que una de francesa. El pes dels diferents objectius pot ser diferent, i per tant el dels seus indicadors.

 2. a 06 set. 2011 a les 6:52 Enric I. Canela

  Miquel,
  Sortirà el dia 6. Tens absolutament tota la raó, però no anem gens bé.
  El model català no ens afavoreix gens ni mica.

 3. […] La dada és dolenta perquè representa una reculada (veure: La universitat catalana perd posicions en el QS World University Ranking 2011). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació