Enric I. Canela

La Universitat de Cantàbria acull avui l’assemblea general de la CRUE, en la qual s’ha obert el termini perquè els rectors presentin candidatures per presidir aquest organisme. Segons ha explicat Gutiérrez-Solana, que no repetirà en aquest càrrec, l’elecció del nou president de la CRUE es celebrarà en una assemblea general probablement a Palma de Mallorca, a la Universitat de Illes Balears, el 13 d’octubre.

Al meu parer, el proper president de la CRUE serà Juan Juliá, rector de la Universitat Politècnica de València.

El president de la CRUE ha fet avui balanç de la seva etapa al capdavant d’aquest organisme i ha assenyalat que en els últims anys les universitats han viscut uns canvis molt profunds que, amb el pas del temps, s’han de qualificar, sens dubte, d’històrics. S’ha referit així a la implantació en el curs 2010-2011 de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), una transformació fonamental per centrar l’ensenyament en l’alumne i que ha suposat tenir un model homologable amb les titulacions de la resta del continent. El rector de la UC ha incidit en la importància de l’adaptació a l’EEES per fomentar la mobilitat i la transferència del coneixement, i ha dit que redunda en major ocupabilitat.

Ha destacat l’aprovació a finals de 2010 de l’Estatut del Estudiant Universitari i, el passat mes de juny, de la Llei de la Ciència.

També ha ressaltat l’impuls del programa dels Campus d’Excel·lència Internacional i l’acord amb les Cambres de Comerç per promoure diverses línies de treball conjunt amb el món de les empreses.

El president de la CRUE ha advertit que l’impuls del nou model econòmic i social no només depèn de la universitat, sinó que requereix un esforç conjunt de la societat. Gutiérrez-Solana ha reiterat la importància que s’inverteixi en coneixement perquè Espanya no està arribant a les cotes d’altres països en competitivitat. El rector de la UC ha insistit en la necessitat de planificar la inversió en coneixement i R+D+I i, en aquest sentit, ha apostat per una plataforma de representants de tota la societat per treballar de forma conjunta en un model que doni resposta a les demandes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació