Enric I. Canela

Llegeixo que la indústria farmacèutica catalana facturarà uns 900 milions d’euros menys el 2012 després de l’entrada en vigor del Reial decret de retallada de despesa farmacèutica aprovat pel Govern central el passat 21 d’agost. Jordi Ramentol, president de Farmaindustria, ha assenyalat que la indústria amb base a Catalunya assumirà la meitat de la retallada, que suposarà la pèrdua de 1.850 milions per al conjunt de la indústria. Ramentol, primer executiu de Ferrer Internacional, va recordar que els dos anteriors decrets d’ajust aprovats el 2010 ja han suposat per als laboratoris amb seu a Catalunya una reducció de les seves vendes d’uns 1.000 milions d’euros. “En dos anys la indústria perdrà un 27% de les vendes per aquests decrets”, ha lamentat.

Catalunya compta amb 170 empreses farmacèutiques (el 47% de les que existeixen a Espanya amb més de 100 treballadors) i és la comunitat on el sector té més pes en el PIB: abans de l’ajust la indústria generava el 7,5% del PIB català.

És casual que totes les mesures acabin sempre afectant-nos més que a ningú. Menys inversió, menys ocupació, menys R+D…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació