Enric I. Canela

El president de la CRUE i rector de la Universitat de Cantàbria (UC), Federico Gutiérrez-Solana, que avui ha comparegut en roda de premsa al costat dels vicepresidents d’aquest organisme, els rectors de les universitats de Màlaga i Politècnica de València, Adelaida del carrer i Juan Juliá, respectivament ha declarat que. la CRUE rebutja retallades en educació i demana que es planifiqui la inversió

Per la seva banda, Juan Juliá ha asseverat que el pressupost per les institucions acadèmiques ha de créixer fins i tot amb més motiu en moments de crisi. Juliá ha apuntat que el Govern francès ha fet una important aposta pressupostària, de més de 20.000 milions, per educació, que es destinarà majoritàriament a la universitat. També ha dit que a Espanya totes les universitats tenen la por de patir la tisora pressupostària. Segons la seva opinió, encara que els grans partits polítics aposten per l’economia del coneixement, aquestes paraules han de plasmar-se en termes pressupostaris perquè no es quedin només en filosofia.

També la rectora de la Universitat de Màlaga ha advocat per posar en valor la universitat i ha considerat que l’esforç més gran s’ha de fer en educació.

Sarkozy té més criteri que Zapatero. Hi ha moments en els que cal saber establir prioritats per al futur.

4 respostes a “Sarkozy té més criteri que Zapatero”

 1. a 09 set. 2011 a les 8:37 José María

  Les retallades en educació (i sanitat), a Espanya, no eren cosa de les autonomies? (per molt lligades de mans que estiguin per les transferències que els fa l’Administració central, aquesta és responsable directa de bona part de les retallades en I+D, però no de les altres potes del sistema).

  A França, si ho he entés bé, els pressupostos de les universitats i els sous dels mestres venen directament de París, per això Sarkozy hi pot incidir directament (per cert, aquest curs, com els 4 anteriors, a França hi ha hagut retallada de professorat als ensenyaments no universitaris).

 2. a 10 set. 2011 a les 11:43 Enric I. Canela

  José Maria,
  responsables sí, però on són els diners? Sí els diners de Catalunya es quedessin a Catalunya podríem fer una anàlisi diferent.El diners per a R+D no estan transferits. La idea del CEI és molt bona, els diners que el govern espanyol hi posa no. A més paguen després les CCAA. No és culpa del Rubiralta és culpa de qui finança això.

 3. a 14 set. 2011 a les 1:13 José María

  Sí, sí, si hi estic d’acord, no em vaig explicar prou bé. El que volia dir és que a Espanya, encara que ZP vulgués, probablement no seria prou per impactar en tot el sistema, ja què les comunitats hi tenen competències, i normalment no totes fan bé els deures.

 4. a 14 set. 2011 a les 8:01 Enric I. Canela

  José Maria,
  Entesos. tens raó.En alguns casos es fan barbaritats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació