Enric I. Canela

Un reconeixement a la feina, llarga, en favor de la recerca malgrat les condicions adverses. Ara que els temps són encara més dolents, esperem que les coses no s’espatllin.

Llegeixo que la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, considera que “Catalunya és, de lluny, la primera comunitat en recerca científica, i aquesta realitat és fruit d’una política científica sòlida i estable en el temps”. En declaracions a Efe, Garmendia ha recordat, en aquest sentit, que més de la meitat dels 22 centres que opten al distintiu d’excel·lència Sever Ochoa, que identifica els millors del món en la seva especialitat, són catalans.

La ministra ha explicat que Catalunya és la comunitat autònoma més representada, amb dotze centres que suposen el 54% dels finalistes, seguida de Madrid, amb set (el 31,8%), i Andalusia, Canàries i el País Valencià, amb un cadascuna.

De Madrid ha dit que, “tot i que és un dels llocs que també té més centres d’excel·lència, té la circumstància de la centralitat dels centres nacionals de recerca, i per això tots els centres triats són de l’Estat, mentre que a Catalunya hi ha centres que són totalment de la Generalitat”.

Els centres catalans seleccionats són el Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), el Institut de Ciències del Cosmos (ICC), el Centre de Referència en Bioenginyeria de Catalunya-Institut de Bioenginyeria de Catalunya (CREBEC-IBEC) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE).

Així mateix, en l’àrea de Ciències de la Vida i Medicina han estat seleccionats el Consorci CSIC-IRTA-UAB Centre de Recerca Agrogenòmica (CRAG), el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i el Centre de Regulació Genòmica (CRG), mentre en l’àrea de Ciències Socials s’enquadra el Barcelona Graduate School of Economics.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació