Enric I. Canela

Avui s’ha constituït al Parlament de Catalunya la Comissió de Governança (i 2)en el marc de la qual cinquantena de representants de totes les universitats catalanes, dels àmbits socials i polítics afrontaran a partir d’octubre la definició del nou model de gestió i organització de les universitats catalanes.

El conseller d’Economia i Universitats, Andreu Mas-Colell, ha dit, durant l’acte de constitució que el model espanyol de funcionament de la universitat no és bo i encotilla a Catalunya i també a Espanya i que cal reformar-lo.

També ha considerat que Catalunya s’ha de mirar al mirall d’Europa i en la pròpia tradició catalana d’abans de 1936, quan es debatia la creació de la Universitat Autònoma de Barcelona, per afrontar les reformes necessàries. Ha alertat que a Europa pràcticament tots els països, inclosa Grècia, ja han abordat la reforma universitària i ha considerat important posar sobre la taula el que es desitja per a Catalunya. Ha afegit, que si no es reforma, això tindrà una conseqüència: els sistemes universitaris que estan per darrere nostre, potser es posaran per davant i ha indicat que països com Portugal, Polònia i Croàcia ja han fet aquest canvi, a més de Regne Unit, països Baixos, França i Alemanya, entre altres. Europa s’està movent i ràpid, adaptant-se a la realitat del segle XXI, per la qual cosa els membres de la comissió haurien de fer propostes valentes i creatives perquè els polítics puguin prendre-les i anar a la batalla.

Jo formo part de la comissió de Governança de la UB, dubto que les meves propostes s’atreveixin a portar-les endavant.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació