Enric I. Canela

Llegia aquest matí que les transferències corrents que cada mes fa el Govern a les universitats públiques, en les quals s’inclou la partida per a les nòmines dels professors i el personal d’administració i servei, poden patir retards durant els pròxims mesos, encara que a 31 de desembre tot el pressupost del 2011 estarà liquidat, explica el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà.

La situació pot causar problemes als centres que arrosseguen grans deutes i amb poca tresoreria i se sumaria a les estretors que ja passen. Per sort, aquest mes els campus han cobrat la matrícula dels estudiants i això els donarà un major marge de maniobra per fer front al pagament dels sous en cas que els retards s’estenguin. Amb tot, alguna gran universitat ja parla fins i tot que no podrà fer front a la paga extra de Nadal.

Jo de seguida he pensat que això no provocaria un problema de no poder pagar la nòmina a la UB, però em consta que ha provocat una certa alarma.

La UB ha sortit ràpidament al pas i ha comunicat que tenia 59 milions d’euros de tresoreria a final d’agost. També afegia que la situació econòmica està sanejada. Bé, la UB està fent una bona gestió reduint despeses, però no podrà assumir la retallada que l’imposa el Govern. Malgrat el dèficit acumulat que arrossega la tresoreria està en bones condicions. Si el Govern no retalla encara més i al 2012 tornem a la situació del 2010 no hi haurà cap risc per a les nòmines.

Antoni Castellà, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, també ha intentat apagar el foc i ha rectificat en el programa de ràdio El món a RAC1 dient que els possibles retards en les transferències d’ingressos a la universitat catalana no afectaran les nòmines dels professors i a la resta de personal adscrit.

Ha anunciat que les nòmines es pagaran puntualment i que en el cas que una universitat tingui una tensió de tresoreria com a conseqüència dels retards en el pagament, l’administració pública actuaria immediatament per avançar els diners necessaris . Ha afegit que cap universitat ha demanat ajuda fins ara.

3 respostes a “Ensurt i desmentit sobre el pagament de les nòmines a la universitat”

 1. a 22 set. 2011 a les 8:44 Alfons

  Espero que la UB no tingui cap problema per pagar a les empreses proveïdores 😉

 2. a 22 set. 2011 a les 9:11 Enric I. Canela

  Alfons,
  Sí té un problema però no és de tresoreria. Fa uns mesos es va començar la migració del sistema comptable a SAP i el procés és enormement feixuc i moltes coses estan atrapades en la migració. Espero que aviat es resolgui però no sabem.
  A vegades es poden pagar les coses modernes però no les antigues.

 3. a 23 set. 2011 a les 8:58 Alfons

  De moment no pateixo, encara queden uns dies perquè es compleixin els tres mesos de termini de pagament 😉

  Lo del SAP m’ho van explicar en el moment d’emetre la factura, que em van dir que estaven migrant i que m’esperés uns dies perquè no caigués en l’oblit.

  Sort!

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació