Corren més que la llum?


Enric I. Canela

M’ha sorprès molt llegir que un equip científic que treballa amb el detector subterrani Opera, al laboratori de Gran Sasso, ha obtingut uns resultats que poden molt satisfactoris o molt incòmodes. La presentació dels mateixos està prevista per demà al CERN com un seminari científic altament especialitzat. Però els rumors corren ja fa uns dies perquè el que aquests científics plantegen és que han mesurat neutrins (partícules elementals d’escassa massa i que amb prou feines interaccionen amb la matèria) que, aparentment, es desplacen més ràpid que la llum. Si es confirma, seria una bomba en la física, ja que és un pilar de la teoria d’Einstein que res pot superar la velocitat de la llum.

Com sigui cert caldran noves teories físiques.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació