Enric I. Canela

La ministra Cristina Garmendia es va reunir ahir a la seu central del Ministeri de Ciència i Innovació amb els principals representants del sector biomèdic espanyol: institucions, centres públics de recerca, empreses i patronals per signar la carta fundacional de l’Aliança per la Recerca i la Innovació en la Salut (ALINNSA).

Aquest nou instrument contribuirà a la definició d’una estratègia nacional en matèria de recerca i innovació biomèdica que involucri a totes les administracions i al sector privat. A més, reforçarà la visibilitat internacional d’aquesta àrea fixant una posició comuna per a Espanya davant de cada un dels reptes globals que afronta en aquesta matèria.

Tant el sector públic com el privat, han invertit molts recursos, durant molt de temps, per aconseguir lideratge en els àmbits científic, tecnològic i empresarial en el sector biomèdic. Segons l’OCDE, Espanya és després dels Estats Units el país que destina un major percentatge del seu PIB en inversió pública per a R+D+i biomèdica.

Diverses empreses de l’Estat lideren ja a nivell internacional tecnologies clau per al futur sanitari del país. Una posició privilegiada que serà essencial en la recuperació de l’economia, ja que les inversions en aquest sector no només conformen apostes segures i rendibles des del punt de vista econòmic, sinó que també ho són des del punt de vista social.

Les activitats de l’Aliança estaran coordinades per l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), organisme públic de recerca dependent del Ministeri de Ciència i Innovació.

Veurem com s’organitza això i els resultats que hi dóna.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació