Enric I. Canela

Genial! La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia (i 2), va anunciar ahir, en l’últim ple del Congrés dels Diputats i en vigílies de la dissolució del Parlament dilluns que ve, l’enviament als grups parlamentaris l’esborrany dels estatuts de l’Agència Estatal d’Investigació .

La posada en marxa de l’agència es recull en la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació amb un termini d’un any a partir de la seva aprovació, el maig passat. Però aquest nou organisme està pendent sobre la taula de Garmendia des que va arribar al Govern, fa tres anys i mig, heretant el compromís de la legislatura anterior.

L’esborrany d’estatuts remès als grups parlamentaris ara, en l’últim moment i sense marge per treballar, recull la tasca realitzada per Ciència i Innovació en aquest àmbit, segons el portaveu del ministeri. Però ni es crearà ara l’agència ni hi ha dotació econòmica per a això. Garmendia va anunciar la seva esborrany d’estatuts en l’última sessió de control del Congrés, en resposta a una pregunta del Grup Socialista.

Crec que ha estat una bona iniciativa enviar-lo, permetrà avançar en un tema que penso que els grups tenen un acord raonable. Potser el PP rebaixi alguns punts relatius al personal, representació, etc. No conec el document i no puc donar cap opinió.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació