Enric I. Canela

Llegeixo que un programa del banc Santander, la Conferència de Rectors (CRUE) i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (CEPYME) oferirà en els propers dos anys 5.000 beques de pràctiques de tres mesos a estudiants universitaris en petites i mitjanes empreses. Els becaris cobraran 600 euros al mes (1.800 en total). El banc, a través de la seva divisió Santander Universitats, sufragarà el programa amb nou milions d’euros i les universitats gestionaran les sol·licituds dels estudiants i els posaran en contacte amb les companyies.

El Santander aspira que almenys la meitat dels universitaris es quedin treballant en les empreses després d’aquest període de pràctiques, ha dit el president de l’entitat, Emilio Botín, abans de signar el conveni que també han subscrit el president de la CRUE , Federico Gutiérrez Solana, i el de CEPIME, Jesús Terciado.

Per participar, els estudiants han de dirigir-se als centres d’orientació i informació a l’ocupació de les seves universitats. Aquestes les distribuiran en funció de criteris com el mèrit acadèmic o el coneixement d’idiomes. Les empreses també podran entrevistar personalment al sol·licitant de la beca. Tindran preferència per participar en el projecte les empreses de nova creació, les sorgides en l’entorn universitari, les que ja col·laboren amb els campus i les que es comprometin a prolongar la beca tres mesos addicionals.

Diu una altra notícia que els catalans universitaris podran optar a 382 beques del Banc Santander (es refereix a les 2.500 que hi haurà en un any). Catalunya es converteix així en la tercera comunitat autònoma en rebre els ajuts, per darrere de Madrid i Andalusia.

No sé molt bé el cas de Catalunya, però en qualsevol dels casos aquetes beques són de gran utilitat. Fomentar la relació entre els estudiants i les empreses és fonamental.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació