- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Compra Pública de Tecnologia Innovadora en Biotecnologia

Enric I. Canela

Una notícia favorable per a la nostra Biotecnologia.

Llegia que el Govern preveu invertir fins a 650 milions d’euros anuals en compra pública innovadora, segons ha explicat aquest dimarts el subdirector general de Foment de la Innovació Empresarial de la DG de Transferència de Tecnologia i Desenvolupament Empresarial del Ministeri de Ciència i Innovació, Luis Cueto Álvarez, durant la jornada Compra Pública de Tecnologia Innovadora en Biotecnologia (veure llibre sobre el tema de la Fundació COTEC [2]).

El passat juliol el Govern va anunciar una sèrie de mesures per agilitzar la posada en marxa dels instruments que regulen la compra pública innovadora. L’objectiu és que el 2013, el 3 per cent de les compres que realitzin les administracions públiques estigui destinat a la compra pública innovadora (CPI).

Els instruments de finançament es basen en els programes innodemanda i innocompra. A través del primer, es finançarà la R+D a empreses adjudicatàries i també a les que no ho siguin i portarà un procés d’avaluació d’unes sis setmanes. A través del segon, es recolzen les actuacions en CPI en comunitats autònomes amb fons tecnològics FEDER, dels quals encara queden per instrumentalitzar 300 milions d’euros a Galícia, Andalusia, Castella-la Manxa i Extremadura.