Enric I. Canela

Llegeixo que la multinacional farmacèutica Bayer i la URV han signat avui un conveni pel qual s’oferirà un premi de 10.000 euros a un projecte de recerca sobre malalties cerebrovasculars, degeneració macular o hipertensió arterial pulmonar.

El conveni, signat amb motiu del 40 aniversari de la planta de Bayer MaterialScience (BMS) a Tarragona, estableix un marc de col·laboració per a la millora de la qualitat investigadora i a més oferirà un premi de 10.000 euros per finançar un equip investigador de la URV en l’àmbit de la salut.

Els projectes presentats s’hauran de centrar en una d’aquestes tres àrees: malalties cerebrovasculars, on els participants podran investigar els mecanismes que condueixen al desenvolupament o complicacions de malalties cardiovasculars i de vessaments cerebrals, temes de degeneració macular per investigar tractaments per a aquelles persones que tinguin pèrdues de visió, o en temes relacionats amb la hipertensió arterial pulmonar per a l’estudi i generació de noves teràpies.

Aquesta és una de les poques bones notícies que aquests temps d’estalvis i retallades ens dóna en el camp de la recerca. Que una empresa inverteixi en premiar la bona recerca mereix el nostre agraïment i reconeixement.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació