Enric I. Canela

Comença oficialment el curs universitari a Catalunya el proper dia 7 d’octubre tot i que ja portem des de meitat de setembre donant classes. Comença calent, com no podia ser altrament. La crisi ens afecta.

Hem rebut el següent manifest:

MANIFIESTACIÓ UNIVERSITÀRIA DIVENDRES 7: Inauguració de curs acadèmic del Sistema Universitari

Les retallades tenen culpables!

Els enemics de la universitat publica no són benvinguts!

Les universitats som víctimes d’un atac que posa en qüestió la nostra supervivència com a servei públic, però no és per una catàstrofe natural, ni per un càstig diví, sinó que és el resultat d’una política concreta, exercida per persones concretes, amb noms i cognoms: Artur Mas i Andreu Mas-Colell. Els qui han eliminat l’impost de successions per afavorir les rendes més elevades volen ofegar la universitat pública, com estan fent amb la sanitat o amb l’assistència a la dependència. Ara tenen la barra de voler venir a la UPC per inaugurar el “curs acadèmic”, que és com posar a Herodes de padrí de bateig.

Convoquem a totes i tots els estudiants, PDI, PAS i al conjunt de la població a denunciar aquesta burla repugnant.

La Concentració s’iniciarà a les 9.00 hores del 7 d’octubre a la porta de l’ETSAB (Escola d’Arquitectura de Barcelona) Av. Diagonal 649. Campus Sud de la UPC a Barcelona. Continuarà en Manifestació per la Diagonal fins Av. del Tinent Coronel Valenzuela, entrada en el Campus Nord de la UPC i dirigint-se a la Pl. Eusebi Güell davant de l’Edifici Vèrtex de la UPC.

La inauguració la presidirà Artur Mas, president de la Generalitat. Els organitzadors li volen regalar una carabassa per protestar contra les retallades en universitats per al 2012 i per remarcar que n’hi ha prou de la broma de dir que es farà més amb menys, perquè s’està fent menys amb menys. La veritat és que s’està fent més o menys el mateix, potser en alguns casos s’ha millorat el servei als estudiants. Els problemes estan per venir.

Un del grans problemes dels organitzadors, sempre fan igual, és que els pot el sectarisme i diuen bajanades amb una facilitat extraordinària.

Un dels organitzadors diu que l’acomiadament previst d’algun personal no és fruit de les retallades, sinó que és un model premeditat – és contrària a l’esperit de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), i ha lamentat que les universitats han fet grans inversions en adaptar les aules a Bolonya, per ara fer marxa enrere. Diu que per això és possible una altra política que no passi per les retallades, i aposti per l’increment dels beneficis de les universitats en els convenis amb empreses i laboratoris que comercialitzen les seves patents i ‘spin off’. També que la Generalitat no només retalla per estalviar diners, sinó que la veritable finalitat és deixar més marge de negoci a les universitats privades, i als màsters oferts en tots els centres: Retalla per augmentar el volum de negoci de certs sectors.

Francament, és cert que la Generalitat vol reduir el personal estable i adequar-lo a determines ràtios. En algunes àrees sobra i en altres manca. Les coses no són senzilles, però dir que volen augmentar el negoci de certs sectors…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació