Enric I. Canela

Ahir vaig saber que el comitè de deu membres de la Comissió per a l’estudi de la Governança universitària va començar els treballs amb la celebració de la primera reunió, que va presidir el secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà.

Aquest comitè ha d’agilitar i ordenar els treballs de la Comissió per l’estudi de la Governança del sistema universitari català, i aquest ahir va fixar el calendari de treball per als pròxims mesos.

Formen part de la comissió l’exdirector del Centre de Regulació Genòmica (CRG) Miguel Beato, el president d’Applus + i president del consell social de la UB, Joaquim Coello, el professor d’Esade Francisco Longo, la ex directora de l’AQU Gemma Rauret, i el director general de Fira 2000 , Francesc Solà, el vicepresident de Comsa Emte i membre del Consell Social de la UPC, Carles Sumarroca, el secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), Josep Maria Vilalta, l’exrector de la UdL Joan Vinyes, el catedràtic d’Economia de la UB Martí Parellada i el president del Consell d’Estudiants de les Universitats Catalanes, Jordi Codony.

A mitjan setembre, es va constituir l’esmentada comissió per a la definició del nou model de gestió i organització de les universitats catalanes en el marc de la Comissió de Governança. Aquesta comissió aportarà al Govern un document de propostes de modernització de la universitat.

La Comissió està formada per una cinquantena de persones representatives de les universitats – a més d’una ponència assessora de deu membres independents i de prestigi -, la comissió tindrà un any per renovar el sistema de governança de les universitats, d’on sortirà un document de conclusions que preveu forçar un canvi normatiu, com ja s’ha fet en la majoria de països europeus.

Estic convençut que sortiran propostes necessàries i potser no populars. Probablement aquest document serà utilitzat pel Govern català per promoure un canvi legislatiu a l’Estat espanyol.

Una resposta a “El comitè per la governança de les universitats ja treballa”

  1. […] utilitzat pel Govern català per promoure un canvi legislatiu a l’Estat espanyol.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació