Enric I. Canela

Avui per dues vies pràcticament al mateix moment, una el web del THE, Times Higher Education, i l’altra el bloc de Edunomia de Miquel Duran, he vist el World University Rankings 2011-12.

El resultats de les universitats catalanes són decebedors i els de la resta de l’Estat espanyol encara més.

L’any passat la UB i la UPF estaven la 142 i 155, respectivament. Enguany apareix la UPF en el lloc 186 i la UB i la UAB entre el 201 i el 225. Podem destacar: la UPF la primera universitat en el rànquing, cert, però no podem amagar que ha anat endarrere encara que menys que la UB. Miquel Duran, diu, amb encert, que això no es pot carregar a la crisi perquè reflecteix el fruit de temps enrere. També diu que aquest és un bon rànquing. Per a mi el millor.

És interessant veure els pesos que s’han donat als diferents ítems. És poden veure a la figura.

Aquesta taula, extreta de les dades de cada universitat mostra la situació amb més detall (el màxim de cada ítem és 100):

 

Teaching

International outlook

Industry income

Research

Citations

Total

UPF

23,4

54,3

37,6

16,1

87,6

43,1

UB

24,5

44,1

29,5

22,2

71,9

39,6

UAB

33,7

45,9

37,0

27,9

57,9

40,2

L’anàlisi dels diferents ítems posa de manifest els punts febles i la millor manera de millorar és conèixer bé quins són. Probablement no és que nosaltres haguem davallat gaire, en conjunt, però els altres milloren més. Com diu Lewis Carroll: cal córrer molt per romandre en el mateix lloc.

Cal assenyalar que THE posa a l’abast una eina que permet crear rànquings variant els pesos. És la Times Higher Education World University Rankings iPhone application, malauradament no va per les Blackberry. No en té cap per a PC.

 

Una resposta a “Davallada en el rànquing THE”

  1. […]   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació