Enric I. Canela

Llegeixo al web de Business Angels Network Catalunya que el Parlament de Catalunya va aprovar al juliol la Llei de mesures fiscals i financeres que incideix en la deducció en concepte d’inversió per un business angel per a l’adquisició d’accions o participacions socials d’entitats noves o de recent creació.

Els business angels podran beneficiar d’una deducció del 30% de les quantitats invertides durant l’any 2011 amb un import màxim de 6.000 euros, en lloc dels 4.000 euros de l’any 2010, i que pot deduir cada contribuent. És a dir, en una declaració conjunta, es pot deduir fins a 6.000 euros un contribuent i fins a 6.000 euros altre.

Amb aquesta mesura es podran beneficiar uns 10.000 inversors en el cas de Catalunya. Però l’important no són tant els inversors com les empreses que podrien rebre aquesta injecció de capital, que podria rondar el 50% de les empreses de nova creació, de manera que en l’actual situació econòmica, mesures d’aquest tipus poden ajudar a reactivar una part de l’economia que, en altres països europeus, ja està suposant una injecció de diners de mil milions d’euros en el teixit empresarial de manera directa.

Això ho diuen uns experts. No n’era conscient. Alegrem-nos d’aquesta bona notícia que pot ajudar a les spin-off i les start-up.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació