Enric I. Canela

Llegia que el govern espanyol aprovarà el dia 21 un decret pel que s’establirà el reconeixement dels períodes de cotització a la Seguretat Social dels becaris, amb un màxim de dos anys, per al càlcul de la pensió de jubilació

Diu que cotitzaran per la base mínima vigent en el Règim General de la Seguretat Social que correspongui a cada període en què s’acrediti haver desenvolupat una beca remunerada i, un cop determinada la quota íntegra, es multiplicarà pel coeficient del 0,77, constituint el resultat la quota a ingressar.

El decret concreta a més que aquestes persones no tindran obligació de cotitzar per la contingència de desocupació, així com tampoc al Fons de Garantia Salarial (Fogasa), i, en conseqüència, l’acció protectora de la cotització no generarà dret a prestació per desocupació.

No em queda clar com es farà per als que van ser becaris o per els períodes passats. Tampoc entenc, si és que és així, per què els becaris que ho van ser més de dos anys, com era normal amb la normativa anterior, només computaran dos anys. Llegiré el decret després del dia 21.

6 respostes a “La jubilació dels que van ser becaris”

 1. […] la normativa anterior, només computaran dos anys. Llegiré el decret després del dia 21.   Font de l’article Que en […]

 2. a 16 oct. 2011 a les 6:14 Miquel Duran

  Doncs Enric, això m’interessa, ja que vaig ser becari de recerca durant 3 anys. Entre totes les coses que es poden fer, i que costen pocs diners, aquesta n’és una de positiva, potser fins i tot simbòlica per als exbecaris de fa temps, menys simbòlica per als becaris dels 90 i segle xxi.

 3. a 16 oct. 2011 a les 7:23 Miquel Huguet

  Jo també l’espero. Aquest és un tema sensible per als que vam anar a fer el doctorat als EUA amb una beca d’aquí per un parell d’anys (Fulbright/MEC en el meu cas) i després vam quedar-nos allí amb un TAship americà que no cotitzava a la Seguretat Social. L’esforç realitzat llavors ens pot perjudicar ara de cara a la nostra jubilació. Espero que se’ns reconeixi aquests anys de treball no remunerat a efectes de cotització.

  — Miquel

 4. a 16 oct. 2011 a les 8:07 Enric I. Canela

  Miquel,
  El diari parla d’un pagament que cal fer. Jo interpreto que el becari, però no em queda gens clar. Caldrà esperar una setmana.

 5. a 16 oct. 2011 a les 8:12 Enric I. Canela

  Miquel Higuet,
  Sembla que et comptaran dos anys, però cal veure que hauràs d efer. No sé si us avisaran, serà automàtic… Sembla, però, que hauràs de pagar.

 6. […] Ho anunciava a La jubilació dels que van ser becaris. […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació