Enric I. Canela

Ahir uns centenars d’estudiants i ‘indignats’ van ocupat avui la facultat de Geografia i Història de la UB i dependències dels hospitals de Sant Pau, Dos de Maig i Bellvitge, on han passat la nit.

Alguns titulars sobre el tema a més d’idiotes són ofensius: La Universidad de Barcelona y varios hospitales dan cobijo al 15-O o Sis hospitals i la UB escalfen motors de cara a la manifestació d’avui. La UB ni dóna aixopluc ni escalfa motors. Senzillament alguns que estan amb el moviment aquest reuneixen la condició d’estudiants o professors. Una minoria. La UB no ha dit res, senzillament suporta les molèsties per ús de la coacció.

Avui ha hagut la manifestació, pacifica i amb un nombre molt gran de persones protestant contra la situació, protesta que molts que no estem d’acord amb les tancades compartim. Especialment a mi m’agradaria que els impostos fossin justos i que tothom els pagués i també que hi hagués algun tipus de normativa aplicable i aplicada contra els especuladors.

Es veu que un cop acabada la manifestació del moviment dels indignats a Barcelona, un grup de manifestants han decidit continuar la protesta passant la nit a tres punts representatius de la ciutat: uns quants han decidit ocupar un edifici a Nou Barris per a protestar contra els desnonaments; uns quants centenars, entre els quals professors universitaris, passaran la nit a la facultat d’Història de la Universitat de Barcelona, en defensa de l’educació pública, i més d’un miler s’han aplegat a l’entrada de l’Hospital del Mar per a protestar contra les retallades a la sanitat. a la facultat d’Història tenen previst, a més de passar-hi la nit, de fer-hi un concert sorpresa. Que bonic, no?

Es veu també que les set universitats públiques catalanes hem convocat una vaga per al 17 de novembre. Resulta que una assemblea de més de 200 estudiants, professors i personal d’administració i serveis de les set universitats públiques catalanes (un èxit perquè devem ser 200.000), celebrada aquest dissabte a Barcelona, ha aprovat cridar a la vaga el proper dia 17 de novembre.

Fonts de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) van informar que l’assemblea, reunida durant tot el dia a la plaça UB (si que van ser ràpids), van votat favorablement per instar a la vaga general del sistema universitari públic català tres dies abans de les eleccions generals del 20N.

Ara, hauran de ser les assemblees de cada universitat les que aprovin la realització d’una jornada de vaga i una manifestació el dia 17 de novembre, data en què se celebra tradicionalment el Dia de l’Estudiant.

Dubto que sigui un gran èxit, però mai no se sap, tot depèn dels piquets informatius que informen poc i coaccionen molt.

3 respostes a “La universitat i els indignats”

 1. a 15 oct. 2011 a les 11:13 La universitat i els indignats |xcat.cat

  […] mai no se sap, tot depèn dels piquets informatius que informen poc i coaccionen molt.   Font de l’article Que en […]

 2. a 27 nov. 2011 a les 10:21 indignada Tarragona

  Sabeu que a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona existeixen 22 càrrecs de confiança?. Que sumen al voltant de 1.320.000 euros anuals de nómines ? Que alguns d’ells son llocs d’estructura, ocupats de manera il·legal perquè s’han d’ocupar per personal funcionari ? Que hi han sentències en aquest sentit, que indiquen que queden invalidats tots els actes administratius que signin ? Que la cap de Recursos Humans no té la titulació requerida per ocupar el lloc ?
  Investigueu, investigueu. I per què no, envieu a inspecció de treball. Potser es posaria de manifest la gestió de la gerència…

 3. a 28 nov. 2011 a les 9:04 Enric I. Canela

  Indignada de Tarragona,
  No, ni idea.
  Si aquesta suma correspon als costos totals, incloent quota patronal, no és molt. Si no els inclouen és una mitjana alta.
  Jo estic en contra de la reserva de places a la funció pública, totalment en contra, però a favor de complir la llei. Si la universitat ho vol, les desclassifiqui. Això té uns requeriments en els que l’última paraula la té el consell social.
  En última instància la universitat ha de complir la llei.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació