Enric I. Canela

Llegeixo que la Generalitat incorporarà la Universitat Abat Oliba (UAO) en el Consell Interuniversitari de Catalunya al qual només li faltava l’Abat Oliba per comptar amb totes les universitats catalanes, segons ha avançat aquest dimarts el secretari d’Universitats de la Generalitat , Antoni Castellà.

Durant el seu discurs d’inauguració del curs 2011-2012 a l’Abat Oliba CEU, de gestió privada i adscripció catòlica, Castellà ha remarcat que amb la inclusió d’aquest centre en el Consell Interuniversitari se solucionarà una important anomalia, ja que era l’única universitat catalana que no comptava amb cap membre en aquest òrgan assessor.

Era ben rara aquesta absència però vist el sectarisme d’alguns… Consti que ideològicament estic ben lluny de la UAO.

4 respostes a “La Universitat Abat Oliba al Consell Interuniversitari de Catalunya”

 1. a 19 oct. 2011 a les 7:45 Estanislau Fons

  Benvolgut Enric,

  Al seu moment no se la va admetre perquè no es volia integrar al sistema coordinat de preinscripció universitària, que és l’eina que permet regular de forma pactada l’oferta de places a les diverses titulacions. No tenia res a veure amb el sectarisme. No sé si ara ja s’ha integrat a aquest sistema comú (un dels pilars de la feina del CIC) o no; en cas que no ho hagi fet, la decisió d’admetre-la potser també es podria qualificar d’alguna manera, no?

 2. a 22 oct. 2011 a les 12:34 Enric I. Canela

  Estanis,
  Disculpa perquè aquests dies he anat de bòlit i se m’havia quedat el teu comentari fora. Jo no ho veig així. El reconeixement d’aquesta universitat ja va plantejar molts problemes. Legalment hi tenia tot el dret però la llei de reconeixement va rebre els vots en contra d’alguns partits per qüestions que no eren universitàries.
  El tema de la preinscripció no ha estat mai raó per a la URL. La URL no pactava res de res, si més no abans. Ho deia, es discutia mínimament, però feia el que creia convenient. Es discutia perquè formava part del CIC.

 3. a 22 oct. 2011 a les 10:44 Estanislau Fons

  No t’ho discuteixo. En qualsevol cas, el gran paper del CIC rau en coordinar la preinscripció i l’oferta de titulacions. Si hi ha membres que no participen en ambdues (potser perquè no és requisit legal), el problema és més estètic que real. No sé si hi ha plans conjunts de promoció exterior, ni si tothom hi estaria d’acord; seria un altre àmbit propi del CIC.

 4. a 22 oct. 2011 a les 11:07 Enric I. Canela

  Totalment d’acord Estanis. Totes les universitats haurien de coordinar l’oferta.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació