Enric I. Canela

Llegia una entrevista que li feien a Regina Revilla presidenta de l’associació biotecnològica ASEBIO. Entre les preguntes n’hi ha dues que reflecteixo. Diu Regina Revilla:

El futur del Ministeri de Ciència no és clar. Com ho valora?
-Ha prestat, especialment en l’últim any, especial interès en fomentar el desenvolupament de la biotecnologia, gràcies a mesures incloses en l’Estratègia Estatal d’Innovació, a disposicions incloses en la Llei de la Ciència-com la creació de l’Estatut Jove Empresa Innovadora-, a projectes com Alinnsa i a programes de finançament com els crèdits ICO.

Què falla llavors?
-No hi ha una política consensuada. Mentre des Ciència s’està impulsant de manera efectiva el desenvolupament de l’R+D+I i la creació d’empreses de base tecnològica, des d’altres ministeris es paralitzen certes actuacions i es posen traves a la innovació. A més, les retallades en els pressupostos públics de R+D no són bons per a la imatge que vol donar aquest país de canvi de procés productiu, ni per a la generació de coneixement que derivi en riquesa.

No puc estar més d’acord amb el que diu. Cristina Garmendia ha treballat bé, francament bé, però les línies mestres del govern espanyol anaven en sentit contrari.

Una resposta a “Ciència i innovació no encaixa en el govern espanyol actual”

  1. […] francament bé, però les línies mestres del govern espanyol anaven en sentit contrari.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació