Enric I. Canela

El diari El País ha publicat un article que titula: El Gobierno quiere dejar vía libre a las fusiones entre universidades. L’article tracta del contingut d’un decret que té preparat el govern espanyol i que ha de ser ara informat pel Consell d’Estat.

Jo he llegit el decret i és cert, dóna algunes normes per a fer això, però no crec que de moment hi hagi fusions. El que em sembla important d’aquest decret és que facilita coses que eren complicades com ara la creació de determinades unitats de recerca o de docència.

També trobo positiu que inclogui el pla individual de dedicació dels professors que figurava en el decret que desenvolupava l’estatut del professorat i que no arribarà a bon port atès el final de la legislatura espanyola. Segons això la universitat decidirà si cada professional està més dedicat a la docència (classes, tutories o preparació de materials docents, entre d’altres), a la recerca (projectes, direcció de grups, formació d’investigadors), a la innovació (desenvolupament de patents, creació d’empreses de base tecnològica) o la direcció i gestió acadèmica.

Esperem que la propera legislatura es facin moltes de les reformes que hagués volgut fer aquest govern i no ha pogut.

Encomanem-nos a Sant Pancraç.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació