Enric I. Canela

Seguint amb les inauguracions de curs a les universitats catalanes, ahir li va tocar el torn a la UdG. La rectora prudent, però contundent va venir a dir que les retallades haurien d’haver tocat sostre si no es vol destruir el que ha costat anys de fer.

La rectora, Anna Maria Geli, va assegurar que el centre no pot permetre més retallades tot i que és conscient de la situació econòmica actual. Va dir que l’escenari podria fer trontollar els fonaments del sistema públic.

Així mateix, va afegir que la UdG, com a institució, no té el costum de cridar, sinó d’establir uns paràmetres de funcionament sostenible amb un treball ben fet, constant. Va reafirmar la seva postura assegurant que en moments de crisi i incertesa és necessari i obligat fer una crida a l’optimisme, i va assegurar que la UdG ha fet els deures i encara amb esperit crític els debats que s’estan plantejant avui dia al voltant a la universitat.

Segons la rectora, aquests debats aborden qüestions com les matrícules, la governança, la incidència en el territori o la necessitat d’una racionalització dels estudis. També va aprofitar l’acte per donar les últimes dades oficials de la universitat per a aquest curs, així, la UdG ha guanyat un 5% d’alumnes respecte l’any anterior passant de 13.870 a 14.510. D’aquests més de 14.500 estudiants, 3.757 són de nou ingrés, el que representa un 10% més que el curs anterior.

La UdG va aprovar per a aquest curs, abans del reajustament imposat per la Generalitat, un pressupost de 95.400.000 d’euros, als quals hauran de restar 9,5 milions d’euros, que són els que haurà de retallar la universitat segons els càlculs del govern català.

Una resposta a “Compte no ens carreguem per molts anys el sistema universitari”

  1. […] que són els que haurà de retallar la universitat segons els càlculs del govern català.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació