Les virtuts dels polifenols


Enric I. Canela

Llegia un article de Cristina Garrido que diu: En aquesta ocasió les coses sanes no estan renyides amb les saboroses i podem trobar aquesta font de joventut «sobretot a la xocolata negra, les mongetes i els fruits secs, especialment a les nous», assegura a ABC.es el Joe Vinson, professor de Química a la Universitat de Scranton (EUA) i reconegut expert en l’efecte dels antioxidants en la salut (Em fa l’efecte que no està gaire actiu, però que en sap. No he trobat res recent).

En una dieta equilibrada, el consum d’aliments rics en polifenols, els antioxidants més populars, pot ajudar a protegir de certes malalties cròniques relacionades amb l’edat, «fins i tot de les malalties cardíaques, neurològiques i el càncer, gràcies a la seva capacitat per controlar els radicals lliures », afirma l’investigador.

Entre els aliments amb major poder antioxidant, Joe Vinson recomana la fruita seca perquè «són rics en fibra, tenen baixos nivells de greixos saturats i un alt contingut de greixos insaturats beneficioses».

De fet, l’expert va dur a terme un estudi, que ha presentat a la 5th International Conference on Polyphenols and Health (ICPH), celebrada a Sitges entre el 17 i el 20 d’octubre, en què va analitzar nou tipus diferents de fruits secs per descobrir quin d’ells era el més ric en antioxidants : nous, ametlles, cacauets, pistatxos, nous del Brasil, avellanes, anacards, nous de macadàmia i nous pecanes. El resultat? Les nous són les que van demostrar el poder i qualitat contra els radicals lliures. Un grapat d’elles dobla la capacitat antioxidant que la mateixa quantitat en la resta de fruits secs.

Els experts de la Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l’Alimentació recomanen ingerir diàriament quantitats concretes dels més destacats aliments amb capacitat antioxidant: fruita (tres peces diàries), pa (100-180 g diaris), patates (1-2 diàries), hortalisses (un plat de verdura o amanida quasi cada dia), cacau (1 o 2 cullerades soperes diàries), llegums, (un plat dues o tres vegades per setmana), fruits secs (una o dues racions diàries) i oli de oliva (per amanir els plats i / o cuinar).

Una resposta a “Les virtuts dels polifenols”

  1. a 22 oct. 2011 a les 10:13 Les virtuts dels polifenols |xcat.cat

    […] secs (una o dues racions diàries) i oli de oliva (per amanir els plats i / o cuinar).   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació