Enric I. Canela

Llegeixo que el Ministeri de Ciència i Innovació finançarà 3.350 projectes de recerca fonamental no orientada que suposaran una inversió de 384.700.000 d’euros, el que representa un increment de 14,2 milions d’euros (3,83%) respecte a la quantitat total concedida l’any 2010. Els projectes han estat triats gràcies a la seva qualitat i la seva contribució a la resolució dels problemes socials, econòmics i tecnològics de la societat espanyola. El finançament mitjà per projecte el 2011 és de 114.835 euros, lleugerament superior a 2010, quan va ascendir a 109.680 euros.

Per àrees temàtiques, a Ciències de la Vida li correspon un 23% dels projectes finançats i un import concedit de 136.300.000 d’euros, a Ciències Exactes i Enginyeria, un 25,6% dels projectes finançats i 120.300.000 d’euros concedits, a Ciències Mediambientals i Recursos Naturals, un 21,6% dels projectes finançats per import de 84 milions d’euros, ja Humanitats i Ciències Socials un 29,6% dels projectes finançats per import de 44,1 milions d’euros.

Per comunitats autònomes, Madrid és la que més projectes finançats acull (810) i import rep (106,5 milions de euros), seguida de Catalunya (764 projectes i 91.600.000 d’euros) i Andalusia (470 projectes i 48 milions de euros).

Contrasta això amb el que diu la Federació de Joves Investigadors / Precaris (FJI) que no està d’acord perquè segons la seva presidenta, Pilar Navas-Parejo, no han estat proporcionades amb perspectiva. I és que segons dades de la FJI, la quantitat que anuncia el Ministeri de Cristina Garmendia suposa un descens de 44,3 milions d’euros respecte a l’invertit en 2009. Segons Navas-Parejo, els diners màxim destinat a finançar els projectes no ha variat en els últims quatre anys, sent sempre ha estat de 430 milions d’euros. Així, la Federació apunta que el 2008 es van concedir subvencions per un valor de 417 milions d’euros, xifra que va augmentar a 429 milions el 2009, amb rècord fins al moment. Va ser no obstant això en el bienni 2010-2011, quan el finançament ha decrescut fins als 371 i 385 milions d’euros, respectivament.

O sigui, segons això haurien augment en aquesta darrera convocatòria i disminuït respecte a l’anterior. La veritat és que tal com està l’economia cal donar gràcies. Particularment estic content perquè el nostre grup ha obtingut finançament.

3 respostes a “Resolts el projectes de recerca fonamental no orientada 2011”

 1. a 03 nov. 2011 a les 1:36 José María

  També ens podem fixar en què menys d’1/3 dels projectes demanats tenien IP dona, i que la seva taxa d’èxit ha estat un 7% més baixa que la dels IP homes (51% vs 58%). Un 44% de sol·licituds denegades és molt o poc?

  D’altra banda, comentari anecdòtic (el periodista no devia preguntar): la Pilar ja no és presidenta de la FJI (renovació fa 10 dies), ara “només” és portaveu. La nova presidenta la té força més a prop.

 2. […] gràcies. Particularment estic content perquè el nostre grup ha obtingut finançament.   Font de l’article Que en […]

 3. a 06 nov. 2011 a les 10:24 Enric I. Canela

  José Maria,
  Les denegacions són altes. No m’he fixat gaire en el tema home / dona. Globalment les coses han anat millor del que es podia preveure. Dins del departament i de la facultat, fins on conec, no ha anat malament. Teníem por d’una baixada forta.
  La meva valoració està a partir del moment de crisi econòmica tan forta que estem patint. No sé si aquesta convocatòria que ve anirà pitjor.
  Qui presideix ara l’organització?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació