Enric I. Canela

Vistes les dades de competitivitat espanyola, la senyora Merkel no havia d’haver collat Espanya pel tema del dèficit, havia d’haver-la collat pel tema de la reforma laboral. Espanya en eficiència del mercat laboral està a la cua dels països del món. La senyora Merkel havia d’haver exigit una reforma a fons.

La Unió Europea decidirà demà si inclou la taxa d’atur com a un dels criteris que serviran per mesurar si els governs europeus mantenen l’equilibri necessari en els seus indicadors econòmics. En el cas que un soci de l’euro no respecti els criteris, la Unió Europea impulsarà un procés sancionador per desequilibris excessius que podria acabar amb una multa del 0,1% del PIB de l’estat membre afectat.

En el cas d’Espanya, la multa podria arribar als 1.000 milions d’euros. Tanmateix, és bastant difícil que Brussel·les acabi imposant la multa perquè el procediment és llarg i es dóna temps suficient als governs per poder prendre mesures.

Bé, una cosa és la Unió Europea i l’altra Alemanya. Com decideixin fer-ho… Confiem en ells.

Una resposta a “La reforma del mercat laboral”

  1. […] la Unió Europea i l’altra Alemanya. Com decideixin fer-ho… Confiem en ells.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació