Enric I. Canela

No sé ben bé que representarà i quin abast tindrà. He llegit diverses vegades la nota però excepte en alguna cosa, em resulta críptica. Espero que sigui per a bé.

El Govern ha aprovat la posada en marxa del Programa de serveis consorciats de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de les universitats i els centres de recerca de Catalunya. La iniciativa dóna compliment al compromís de millora de l’eficiència i la qualitat en la docència, la recerca i la prestació dels serveis per part de les universitats i ajuda també a racionalitzar els recursos. De fet, es calcula que permetrà estalviar fins a 50 milions d’euros en tres anys.

Impulsada pel Departament d’Economia i Coneixement a través de la Secretaria d’Universitats i Recerca, i el Departament d’Empresa i Ocupació, mitjançant la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, la iniciativa està recollida al document de bases d’un nou model universitari català presentat per la Secretaria d’Universitats i Recerca el mes de juny passat. S’emmarca, de fet, en el Pla de Govern 2011-2014, que estableix com a objectius potenciar les TIC com a motor de canvi i introduir criteris d’austeritat en l’Administració pública. En aquest sentit, el Govern calcula que la posada en funcionament d’aquest programa suposarà un estalvi estimat d’uns 50 milions d’euros els tres primers anys d’aplicació.

La creació del Programa afavorirà els àmbits següents:

  • El nivell d’eficiència i la racionalització dels recursos TIC disponibles a les universitats i centres de recerca de Catalunya. La seva implantació comportarà l’homogeneïtzació de plataformes i tecnologies i la centralització de recursos, serveis bàsics i nous serveis, com ara centres de procés de dades o telefonia, entre d’altres.
  • La incorporació de serveis en núvol o cloud computing. Aquesta ‘informàtica en núvol’ descriu un nou model de prestació de serveis TIC basat en Internet que permet una assignació dinàmica i eficient dels recursos i que suposa, entre d’altres, un increment significatiu de la capacitat d’emmagatzematge de dades per a tots els centres de recerca i les universitats.
  • La conversió dels sistemes universitari i de recerca de Catalunya en un model de referència internacional, ja que el programa que consorcia i centralitza els serveis TIC per a totes les universitats serà pioner a l’Estat espanyol.

La posada en funcionament del Programa de serveis consorciats de les TIC es farà en dues fases. La primera s’estendrà fins al gener de 2012 i servirà per coordinar els agents implicats en el programa, desenvolupar algunes iniciatives pilot i elaborar el pressupost per a l’any vinent. En la segona fase es durà a terme la implementació i aplicació del pla d’actuació, un cop avaluats els resultats de la primera.

El Programa està dirigit per un consell rector presidit pel secretari d’Universitats i Recerca i format pel director general d’Universitats, el de Recerca, el de Telecomunicacions i Societat de la Informació, el conseller delegat de l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut i un representant del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Una resposta a “El Govern vol consorciar els serveis TIC de les universitats i els centres de recerca”

  1. […] en Salut i un representant del Departament de Governació i Relacions Institucionals.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació