Joc de Ciència


Enric I. Canela

Avui el rector de la UB, Dr. Dídac Ramírez, ha presentat a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la UB el joc Inventum,una iniciativa de la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera, amb el suport del Ministeri de Ciència i d’Innovació-Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, que té l’objectiu fomentar de manera lúdica el talent innovador i la transferència de coneixement. En l’acte de presentació han intervingut també la directora general de la Fundació Bosch i Gimpera, Carme Verdaguer, el cap de la Unitat del Foment de la Cultura Científica de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació, César López, i l’autor d’Inventum, el creador professional de jocs Oriol Comas.

Es traca d’un joc col·laboratiu en el qual cada jugador té la identitat d’una universitat i en què cal unir esforços per assolir avenços com ara el descobriment de la penicil·lina, la troballa de la tomba de Tutankamon o la seqüenciació del genoma humà, entre d’altres. Els jugadors, cadascun dels quals té, a més, uns objectius particulars —en nom de la universitat de la qual porta el nom com a jugador—, hauran d’afrontar l’atzar dels daus i ser hàbils per jugar estratègicament les cartes. El que es pretén és explicar d’una manera atractiva el paper dels diferents agents implicats en el procés de transferència de coneixement.

No he pogut assistir-hi perquè les obligacions m’ho han impedit, però conec el joc perquè vaig tenir-lo a les mans quan es va presentar al Patronat de la Fundació Bosch i Gimpera. Una gran idea. M’agrada.

Una resposta a “Joc de Ciència”

  1. a 09 nov. 2011 a les 5:10 Joc de Ciència |xcat.cat

    […] es va presentar al Patronat de la Fundació Bosch i Gimpera. Una gran idea. M’agrada.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació