- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Cristina Garmendia segueix defensant la recerca en campanya

Enric I. Canela

Diu la ministra [2]: És tan greu el que ens juguem i el que està en risc que espero que el següent govern, sigui del signe que sigui, segueixi l’estela que hem mantingut en aquesta legislatura, en què el Ministeri de Ciència i Innovació ha quedat fora de l’ajust,

La ministra ha recordat que apostar per la innovació és la única via per a la recuperació i que els ajustos en aquesta partida podrien frenar el creixement i fer perdre a Espanya els lideratges científics i tecnològics, aconseguits recentment, a força de molt esforç i molts anys.

També ha dit que portem molt pocs anys sent líders en alguns dels camps i per primera vegada ho estem sent i la sortida de la crisi passa per un nou model productiu que sàpiga equilibrar austeritat i inversió en innovació.

En aquest sentit, la ministra ha expressat la seva petició a l’Executiu que es formi després de les eleccions de diumenge que no redueixi els pressupostos destinats al seu ministeri. Concretament: Espero que el pròxim Govern sàpiga mantenir la configuració en aquelles partides en què puguin donar-se, i la ciència i la innovació han de quedar fora d’aquest ajust.

Que marxi Cristina Garmendia és el que em sap greu d’aquest desgavell polític.