Enric I. Canela

Josep Antoni Duran i Lleida a tornat a parlar ex-càtedra d’una cosa que no coneix. Ha dit que cal un canvi de xip a la societat catalana i espanyola, perquè hi hagi més estudiants de Formació Professional i menys universitaris.

Diu que a Espanya hi ha una mitjana de 24% d’estudiants de FP, molt inferior al 47% del conjunt d’Europa, de manera que encara hi ha molt terreny per recórrer.

No li discutiré el tema de la Formació professional, de cap manera, és imprescindible una bona Formació professional. Si li discutiré el “tenir menys estudiants universitaris”. Espanya està a la mitjana europea (veure dades). Tret d’Alemanya que té històricament un sistema de Formació Professional molt potent i una universitat socialment elitista, la resta de l’Europa competitiva té un percentatge de titulats en la franja de 25-34 anys superior a l’espanyola. Països com Corea encara més. Resulta que Alemanya ha de buscar titulats fora.

El problema Sr. Duran no és aquest, el problema és que el percentatge de persones en la franja citada que té com a mínim l’educació secundària era a Espanya el 2009 d’un 64% i la mitjana europea del 83%. Només Portugal, Turquia, i Mèxic, d’entre els països de l’OCDE, estan per sota d’Espanya. Alemanya en té un 86%. Si ampliem les franges d’edat la cosa és dramàtica.

Insisteixo, tota la raó en reclamar més Formació Professional, però el problema no és que molts vagin a la universitat, el problema és que molts abandonen el sistema sense l’educació secundària. El problema, com mostren tots els indicadors, és que massa gent no té una mínima formació.

3 respostes a “Duran, el problema no és la universitat”

  1. […] Duran i Lleida no encerta una. Ara ha ficat la pota fins al coll (o no) en el tema de la Formació professional i la Universitat. Duran, el problema no és la universitat. […]

  2. a 16 nov. 2011 a les 6:55 Jordi Cartanyà

    Claríssim el que dius Enric. Com potser que els partits llancin aquests missatges ? Que no tenen gent que sap de les coses. Patètic

  3. a 16 nov. 2011 a les 10:19 Enric I. Canela

    Jordi,
    En tenen però Duran no escolta, dissenya, sap massa (creu ell). Patètic.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació