Enric I. Canela

Algunes notícies, poques, són bones. Aquesta bé de la mà de la recerca. El Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), en associació amb la Universitat Politècnica de Catalunya. Barcelona Tech (UPC), ha estat designat per NVIDIA com a Centre CUDA d’Excel·lència (CCOE). Aquest anunci s’ha fet públic en el marc de la “International Conference for High Performance Computing, Networking, Storage and Analysis” (SC11), que està tenint lloc a Seattle des del 11 fins al 18 de novembre.

NVIDIA (NASDAQ: NVDA) va mostrar al món el potencial del xip gràfic amb la invenció de la unitat de processament gràfic (GPU) el 1999. Des de llavors, no ha deixat d’establir nous estàndards en l’àmbit de la visualització computacional amb sorprenents solucions gràfiques interactives disponibles en dispositius que abasten des de tauletes gràfiques i telèfons mòbils a PC portàtils o estacions de treball. L’experiència de NVIDIA en el mercat de les GPU programables ha donat lloc a extraordinaris fites en el camp del processament paral·lel que han transformat la supercomputació en alguna cosa assequible i accessible per a tothom. La companyia és propietària de més de 1.900 patents a tot el món, algunes de les quals proporcionen dissenys i conceptes essencials per a la informàtica actual.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació