Enric I. Canela

No he pogut assistir-hi. Impossible. Pel matí tenia classe i a la tarda una reunió de la comissió de governança de la UB. No em queda més temps per poder fer més coses. Hi havia avui una interessant jornada organitzada per l’AQU i la Fundació Cercle d’Economia. La jornada era La inserció laboral dels universitaris. El seu encaix per competir en l’escenari internacional.

Resulta que a la taula rodona que hi havia a la segona part titulada L’encaix dels universitaris en el món empresarial. Un valor per competir en l’escenari internacional intervenia, entre d’altres, el secretari general d’Empresa i Ocupació, Enric Colet.

Pel que m’han comentat dues persones molt ponderades i poc donades a no acceptar les crítiques, no ha estat al nivell. Entre altres coses considera que la universitat ha de canviar el seu model i sobretot també, la seva cultura per generar una actitud més proactiva entre els estudiants. Segons Colet, el sector ha fracassat en la seva capacitat de crear ocupació, entre d’altres qüestions, per no haver sabut generar una vocació emprenedora entre els universitaris, que sovint mostren una actitud passiva davant el món laboral. Segons el secretari, aquest és un dels principals reptes als quals ha de fer front el món de les universitats, juntament amb aconseguir també una millor adequació de l’oferta universitària, en titulacions i en places ofertes, amb la demanda laboral real.

Això hagi escrit pot semblar positiu, però el periodista li ha fet un favor. No conec aquest home i no sé gaire del que sap a banda del que diu el seu currículum, però el seu concepte d’universitat és el de l’Escola de Negocis. No és el mateix.

Podeu llegir-ne més coses aquí.

2 respostes a “La universitat no és una escola de negocis ni es dedica a formar venedors”

  1. […] llegir-ne més coses aquí.   Font de l’article Que en […]

  2. […] dia em vaig referir, molt crític (veure La universitat no és una escola de negocis ni es dedica a formar venedors) a Enric Colet arran d’una intervenció seva en una taula rodona en un acte organitzat per […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació