Enric I. Canela

Acabo de llegir un lúcid i magnífic article del periodista i amic Joan Brunet titulat: La universitat pública en risc?

Joan Brunet no és professor universitari, és un expert que ha treballat a dins al costat del rector de la UPC durant anys.

Després de descriure les millores assolides per les universitats, diu el que creu que han de fer per no perdre el que s’ha aconseguit i hi afegeix: Per avançar en aquesta direcció cal que des del govern de Catalunya s’afronti sense més dilació la necessària reordenació del sistema universitari català per tal de fer-lo més eficaç i eficient, més autònom però alhora també més vinculat al retiment de comptes. I això vol dir que les universitats han de poder dotar-se d’unes estructures internes articulades en funció d’un projecte i d’uns objectius determinats. L’actual situació econòmica hi obliga. El problema és que, per fer-ho bé, s’ha de tenir clar primer quin model d’universitat volem per  Catalunya, quin model de finançament, quin grau d’autonomia, quin marc legislatiu.

Fan falta diners, no es poden assumir els retalls pressupostaris, però no només és això. Però llegiu l’article, us agradarà.

Una resposta a “Quin és el camí que ha de seguir la universitat pública catalana?”

  1. […] pressupostaris, però no només és això. Però llegiu l’article, us agradarà.   Font de l’article Que en […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació