Enric I. Canela

A primers d’octubre es va publicar la resolució sobre l’elecció dels centres Severo Ochoa (veure Quatre centres catalans reconeguts pel programa Severo Ochoa). El resultat va generar polèmica perquè El Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) van ser descartats (veure Polèmica per les distincions Severo Ochoa).

Bé, els centres van al·legar i ara llegeixo que han tornat a quedar exclosos després de presentaran al·legacions.

En un comunicat, el CRG ha lamentat que el programa hagi premiat a projectes científics concrets en detriment de centres d’excel·lència, i s’hagin deixat de banda aspectes com la trajectòria, la qualitat, la producció d’alt nivell i el potencial dels centres candidats.

El CRG no posa en dubte la validesa dels processos de selecció que han donat com a resultat l’acreditació de vuit centres de recerca, però considera que el nombre de centres que realitzen una investigació d’excel·lència a Espanya és més gran que els escollits pel programa.

En aquest sentit, ha recordat que actualment el centre se situa com el cinquè d’Europa i el setzè del món en el sector salut, segons l’últim Scimago Institutions Rànquing World Report 2011, que ha avaluat més de 3.000 centres investigadors d’arreu del món en base a la qualitat i l’impacte de les seves publicacions científiques.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació