Enric I. Canela

Avui tampoc podré dedicar gaire a escriure perquè demà em toca classe a les vuit i m’aixecaré a les sis. He arribat relativament tard a casa perquè he anat al “Cercle Financer” de la Societat Econòmica Barcelonesa d’Amics del País a escoltar la conferència La universitat que necessita un país fort que impartia Rolf Tarrach. Rolf Tarrach és el rector de la Universitat de Luxemburg. És catedràtic de Física Teòrica de la UB i qui va presidir la comissió internacional que va elaborar l’informe ‘Audàcia per arribar lluny: universitats fortes per a l’Espanya del demà’, del que ja he parlat (veure Audàcia per arribar lluny: universitats fortes per a l’Espanya del demà, Propostes per canviar la universitat i Jo crec que aquest informe sobre la universitat sí tindrà conseqüències).

Rolf Tarrach ha parlat de l’esmentat document prèvia contextualització a la universitat catalana, i també espanyola. El discurs de Tarrach ha estat molt clar, de cirurgià, i contundent en les seves opinions. Qui coneix a Rolf Tarrach sap que sense perdre l’aplom diu el que pensa i normalment és encertat. No valoraré ara altre cop el document, que conec bé i que fins i tot he fet servir com a document de discussió en moltes sessions d’una assignatura d’un màster sobre política universitària.

La constatació és que poc podrem fer sense els canvis legislatius que ens han de venir de Madrid. Com sempre supeditats a què s’il·luminin. A veure si Rajoy té menys por que Rodríguez Zapatero a fer els canvis necessaris i no es deixa guanyar per interessos corporatius i sindicals.

M’ho he passat bé i he tingut l’oportunitat de saludar uns quants amics i coneguts. Cal dir que hi havia molta gent del meu món laboral.

Una resposta a “Rolf Tarrach al Cercle Financer”

  1. […] s’ha de governar una universitat és un tema que està de moda. Ahir escrivia Rolf Tarrach al Cercle Financer, arran d’una conferència de l’esmentat rector de la Universitat de Luxemburg sobre […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació