Habitants per universitat


Enric I. Canela

Llegia «Es una monstruosidad tener 75 universidades en España, no sucede en ningún país europeo». És el titular d’una entrevista al microbiòleg Julio Rodríguez Villanueva arran de l’últim lliurament de «Memòries», la seva etapa com a rector de la Universitat de Salamanca (1972-1979), així com la seva tasca actual a la Fundació Ramón Areces.

No entro a valorar l’entrevista, senzillament poso una taula que surt a la publicació: La universitat pública catalana d’avui: dimensió, eficàcia i eficiència. És un document elaborat per la URV.

Espanya té 47 universitats públiques, que a efectes pràctics són les que compten. Ja es veu que ni que comptéssim les 75, les xifres serien perfectament comparables a les d’altres països europeus, una universitat per cada 675.000 habitants. A Catalunya serien 607.000 habitants per universitats (pública i privada). El problema és que el model espanyol és bastant absurd, però aquest és un altre problema.

La informació…

2 respostes a “Habitants per universitat”

  1. a 29 nov. 2011 a les 11:22 Habitants per universitat |xcat.cat

    […] informació…   Font de l’article Que en […]

  2. a 30 nov. 2011 a les 12:08 Josep

    No caldria mirar el nombre d’estudiants? No seria una comparativa més adequada? Variarien les dades?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació