Enric I. Canela

Segons mostra l’Institut Nacional d’Estadística (INE) la despesa en R+D va ascendir a 14.588.000 d’euros l’any 2010, amb un augment del 0,1% respecte al 2009. Aquesta despesa va suposar el 1,39% del PIB, que seria el mateix que el de l’any 2009 al recalcular tots dos PIB a la nova base 2008.

L’Administració Pública va augmentar la seva despesa en R+D un 0,1%, mentre que les empreses ho van reduir un 0,8% respecte al 2009.

El sector empreses executar el 51,5% de la despesa total en R+D enfront del 51,9% l’any 2009.

L’Administració Pública va finançar el 46,6% de les activitats d’R+D i el sector Empreses el 42,9%.

Les comunitats autònomes que van realitzar un major esforç en activitats d’R+D van ser Comunitat de Madrid, Comunitat Foral de Navarra, País Basc i Catalunya. Totes elles van presentar xifres d’intensitat en la despesa superiors a la mitjana estatal.

Illes Balears, Andalusia i Castella – la Manxa van ser les comunitats autònomes que van presentar majors taxes de creixement en despesa en R + D respecte al 2009.

Pel que fa a Catalunya va disminuir en 5 centèsimes del PIB

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha destacat avui que és un magnífic dada el fet que Espanya mantingui la despesa en recerca i desenvolupament (R+D) i fins i tot aconsegueixi créixer una mica (un 0,1%) en un context marcat pels ajustaments i les retallades, com també ho és que el sistema generi ocupació neta en aquest àmbit.

Tot i el que diu la ministra, temps de crisi, no és una bona notícia. La despesa empresarial és massa baixa i això no contribuirà a generar ocupació.

2 respostes a “La despesa en R+D+i no evoluciona positivament”

  1. a 04 des. 2011 a les 11:12 Enric I. Canela » Blog Archive

    […] dia 1 escrivia La despesa en R+D+i no evoluciona positivament. Em referia a les dades que subministrava l’Institut Nacional d’Estadística (INE) […]

  2. […] dia 1 escrivia La despesa en R+D+i no evoluciona positivament. Em referia a les dades que subministrava l’Institut Nacional d’Estadística (INE) […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació